28 May 2007

Cannes, hotie, etc



Desi imaginea atasata post-ului meu nu are nicio legatura cu ceea ce voi vorbi, imi cer scuze si accentuez ideea ca e prima mea incercare in acest domeniu.Ajunsa pe aceste plaiuri ca proaspat blogger, ma manifest cu pasi timizi si cuvinte aruncate cu paharul ( cu galeata ar fi prea multe din prima) .
Mi-am luat portia de televiziune si am aflat cu uimire ca Romania a ajuns din nou sa ocupe paginile marilor ziare din intreaga lume. Spre bucuria mea, domeniul cinematografiei ne-a propulsat din nou in topul atentiei populatiei de pe mapamond, mai mult sau mai putin pasionata cu adevarat de aceasta a 7-a arta. Este un eveniment extraordinar,o spun din prisma unui fan al filmelor artistice, al celor adevarata, de colectie, psihologice.
Cristian Mungiu mi-a parut talentat si modest. Speech-ul sau de la festival nu a fost unul pupincurist,nici premiul dedicat lui Dumnezeu sau alte specimene de genul. Toata iamginea despre el s-a dizolvat in momentul in care am descoperit aceasta: scenariul era furat! Impresionant a fost si faptul ca filmului California Dreamin` i s-a acordat o nominalizare si un premiu,desi a fost netermiant datorita mortii regizorului Cristian Nemescu.

Un festival cu surprize, probabil datorita celei de-a 60-a editii care avea nevoie de o noua lumanare care sa lumineze lumea cinematografica( pacat ca aceasta a fost aprinsa si din cer de cel de-al doilea regizor roman castigator) .

1 comment:

Suz said...

California Dreamin' a castigat numai din cauza mortii lui nemescu.
scenariul furat...eh...de parca nu stii tu mai bine ca traim in romania.romania..unde se fura.
de la agende personale,la scenarii.