14 December 2010

Mai multe maini, mai multe actiuni

Exista niste copii. Dar nu din aia care umbla prin cluburi si isi ucid neuronii cu sare de baie. Unii care vor sa faca ceva folositor altora. Multi nu ati auzit de ei si sigur pe strada i-ati evita cu brio deoarece sunt mai mereu imbracati in negru, cu creste, dreaduri, pierce-uri, tatuaje. PE unii din voi va sperie astfel de manifestari ale personalitatii. Nu puteti vedea mai departe de aspectul fizic.
Omuletii astia sunt de fapt foarte sufletisti si isi ocupa timpul cu deschisul ochilor celor din jur. sunt vegetarieni si lupta pentru a proteja animalele, fac concerte in regim DO IT YOURSELF, nu isi cumpara haine in functie de branduri si sunt niste razvratiti impotriva sistemului.
Am ajuns sa merg la concerte cu ei, la diverse activitati desfasurate de acestia si sa ii observ. M-am bucurat sa vad ca m-au primit intre ei si au facut-o cu respect.

Daca vreti sa aflati cu ce concerte/evenimente se mai ocupa ei: TRASHSILVANIA Bandana Collective
Daca vreti sa cititi / sponsorizati ZINE-ul (revista) lor: Leave Me Alone

Acum o luna au avut o actiune care mi s-a parut mai mult decat interesanta si buna de adoptat pe viitor de catre tot mai multa lume. S-a numit Free Shop si a avut loc la Casa Tranzit pe 21 Nov. Persoanele doritoare au pus pe mese orice au gasit acasa si nu au mai avut nevoie - de la incaltaminte la imbracaminte, de la cd-uri la cani si produse handmade, si altii au putut veni sa isi aleaga ce le place/trebuie fara sa plateasca. fie au dat ceva la schimb, fie au multumit si au plecat acasa incantati.
Sa citez putin din Alec, the alpha female din organizare:

Alec  : E ca un troc. Actiunea asta trebuie sa incurajeze faza asta.
Alec : Ca nu e normal sa poti avea parte de ceva ce iti doresti/ai nevoie numai daca ai ceva de oferit in schimb
Alec : E boala lumii in care traim: Banul




Aceasta actiune se va repeta si in primavara. 
PENTRU CA HRANA ESTE UN DREPT, NU UN PRIVILEGIU!
Viitoare actiune a celor de la TBC face parte din proiectul "Hrana, nu Bombe" care se desfasoare si in Bucuresti si in Timisoara despre care puteti citi AICI si AICI.
Se va oferi mancare gatita, GRATIS. Mancare vegetariana, de precizat. In fiecare zi se arunca tone de mancare la gunoi, fie ca e stricata, fie ca ne-am satrat sa mancam 3 zile la rand acelasi fel. In acest timp, alti oameni mor de malnutritie. Asadar, impreuna putem sa ii ajutam pe cei care nu isi permit sa isi cumpere mancare in fiecare zi.
Duminica 19 Decembrie in Piata Mihai Viteazul.
Cine vrea sa participe cu alimente (doar mancare 100% vegetariana), haine, farfurii, tacamuri sau vrea sa participe la impartitul manacarii poate sa scrie aici sau la adresa de mail 
leavemealone@riseup.net

No comments: