04 December 2009

A classic story - men and women

M-am gandit cateva zile ce sa scriu pe blog, daca sa permit aici prezenta unor ganduri mai personale. Am cedat insa, simteam ca am nevoia sa le las sa curga. Sa spun tuturor ca in sfarsit am ceva cu barbatii, nu sunt doar impotriva femeilor. Sa imi vars of-ul, nu neaparat frustrarea.
Am observat in jurul meu, cu 3 exemple clare, faptul ca barbatilor li se intampla ceva in momentul in care le este pus inelul pe deget. Ceva care nu cred ca se poate exprima intr-un singur cuvant. E undeva intre panica legata de faptul ca nu mai sunt liberi si ideea ca desi sunt casatoriti, nu s-a schimbat nimic. E ceva intre imaturitate si frica de maturitate. Nu ma declar acum filosoafa si experta in barbati, e doar o opinie, o observatie. Parca ii inteapa ariciul in fund si dupa cateva luni de la data nuntii sunt in stare sa reinceapa plimbarea din floare in floare si sa o considere o treaba foarte normala. Mai, astia ori au defect de fabricatie ori mi se pare mie casatoria ceva prea serios? Pai asa, accept si eu cererea si chiar daca voi fi luata cu acte in regula, nu voi considera asta un impediment pentru nimic (iar aici nu ma refer doar la relatii extraconjugale). Pai mai, asa ajung la concluzia ca cel mai bine e sa fii amanta. Nu esti tu cea care ii gateste,care ii spala si care ii calca, nu esti tu cea care zi de zi ii suporti mirosul din wc dupa ce isi bea cafeaua de dimineata, nu esti tu cea care iti primesti crizele de isterie, nu la tine vine beat asteptandu-se ca tu sa te trezesti sa ai grija de el, nu iti bate tie capul cu asa-zisele sau realele lui probleme de la serviciu, etc etc. Nu, cu tine tot ce se intampla e din dorinta; la tine vine din placere, nu trebuie sa mergi la mama ca sa ai timp pentru tine si sa nu ii simti prezenta. nu iti reproseaza ca azi nu ai spalat vasele sau ca nu te-ai machiat, daca iesi in oras in fusta scurta (foarte scurta) te lauda si nu iti spune sa o schimbi, de sarbatori primesti cele mai frumoase cadouri pentru ca , nu-i asa, trebuie sa isi suplineasca absenta, insa tu te bucuri de faptul ca poti merge cu prietenii la distractie si nu ai cui sa ii dai raportul pentru ceea ce ai facut, iar santajul "iubi, am vazut o geanta.....daca as avea-o pe aia nu m-as mai plange atata ca nu am pe cine sa tin de mana" e mai mult decat atragator.
Cred ca tocmai mi-am gasit meseria de viitor - AMANTA. hahahahahah.Oricum e o stare veche de cand lumea.

Gasit pe net :confesiunile unei amante de 23 ani" : "it's a selfish commitment to yourself to get to that uncomfortable and unknown place—a place that shakes you up and compels you to confront your needs, to move your a step closer to yourself."

3 comments:

Theo said...

Bună!

Ți-am vizualizat blogul. E ok.
În legătură cu „A classic story - men and women“ vreau să spun că nu mă simt deranjat de ceea ce ai scris despre bărbați, dar aș adăuga câteva lucruri.

1. Uneori femeile chiar și-o caută cu lumânarea. Văd pe stradă câte o amică simpatică ținând de mână un nătărău. Nu mi-e ciudă, dar intuiesc cum se vor termina lucrurile între ei, deși ea are iluzia că dacă el este un bad-boy sau un necioplit, în relație va fi o persoană grijulie. 9 din 10 cazuri se termină trist.

2. Ar fi ideal un bărbat descris de tine. Păcat, OF-ul tău îl au alte câteva sute de milioane de femei. Acesta e un dezastru natural. Eu unul visez la ceva diferit de tine (măcar peste 2000 ani): copiii să umble liberi în societate, să învețe din mai multe surse, iar căsătoria, o chestie de artifici. Știi de ce nu a mai existat încă un potop? Pentru că providența și-a dat seama de inutilitatea primului.

3. A fi amantă include și riscul ca la bătrânețe (sau cel puțin încolo înspre 40 ani) să nu ai parte de zâmbetul copilului tău și de liniștea căminului. Preocuparea principală în asemenea situații este număratul singurătăților pe degete.

4. Nu intra în frământările acestea mărunte, gândește-te să faci ceva mai măreț, cred că te va găsi ACELA (99% un artist), doar trebuie să privești dincolo de aparențe. Partenerul trebuie să fie, în primul rând, cel mai bun prieten, cum ai spus și tu, alunecoaso! ;)

Toate cele bune!
P.S. Felicitări pentru puterea de a deschide un blog! :)

psychedeliic said...

casatoria e doctrina injectata fortat in capatani inca de la varste fragede. Probabil se leaga cumplit de teama de a nu ramane singur la batraneti(cum spunea Theo - riscu amantei)
nu-ti trebuie multa minte ca sa te emancipezi de mentalitatea de turma, ca Neo in Matrix :)) ...ca sa constati ca zburatu' din floare in floare, e defapt naturaletea omului.

Ce ar face un om destept ca sa fie fericit? ar cauta lucrul esential intre astea doua....si anume: echilibru.

Theo said...

Nu știu cât e de bine că fac asta, dar totuși, vă invit să îmi vizitați blogul respectiv pagina myspace. Dați click pe nume.