17 November 2008

The Venus Project

Cautand informatii despre filmul-documentar Zeitgeist si cele 3 parti ale sale, am dat si de o chestie foarte interesanta, care imi pare rau ca nu este mai puternic mediatizata. De fapt nu e vorba de fotbalisti sau "vedete" autohtone, de ce ar fi considerat un subiect interesant?

The Venus Project - The redesign of a culture e ceva foarte serios si ar trebui sa ne intereseze pe fiecare. Acesta ofera un plan cuprinzator in care fiintele umane, tehnologia si natura vor fi capabile sa coexiste intr-un echilibru dinamic si de durata.
E stiut faptul ca societate se plange de probleme, de la incalzirea globala la numarul mare de someri, de la saracie la crima, de la supra-populare la foamete, insa nimeni nu face nimic impotriva acestora. Toti batem din gura dar in final ne complacem in situatia actuala. Acest proiect doreste sa implementeze planuri pentru a rezolva o mare parte din probleme. Merita vizitat site-ul oficial al proiectului pentru o imagine mai completa asupra sa si asupra a ceea ce se poate realiza.

Exista 4 etape ale sale:
1. A fost construit un centru al proiectului Venus , in Venus, Florida.
2. Realizarea unui film in care sa se prezinte oameni punand in actiune planurile proiectului si care sa ofere o viziune pozitiva a unei societati pacifiste, in care oamenii sa faca parte dintr-o familie globala pe planeta noastra.
3. S-a inceput deja planul pentru un oras de cercetare, un oras-experiment, unde sa se implementeze ideile proiectului.
4. Dupa ce vor aparea rezultate in cazul orasului experimental, va fi realizat si un parc tematic, in care vizitatorii vor putea sa vada si sa testeze viata pe care Proiectul Venus doreste sa ne-o ofere: vor exista case inteligente, sisteme de transport non-poluante, tehnologie computerizata non-poluanta, si multe altele.


Si pentru ca nu ma pot abtine, cateva imagini din Centrul de cercetare:


Locuinta:
Interior:


Centrul Video:Exemple de cladiri si orase propuse, nerealizate inca:

Cladire:


Cladire:
Oras circular:

Centrul de Dialog:
Cladiri:
Cladiri:


Pagoda:Centru Universitar:

Masini:

2 comments:

schmidtanu said...

tocmai ce-am vazut primele 2 filme, nu stiam ca-s 3. mi-au placut, pana la partea cu tehnologia. eu am inteles ca trebuie sa fii etic, moral, pana la urma un om bun ca sa se schimbe ceva, nu ca trebuie sa se conduca masinile singure. discutii sunt o gramada, concluzii sunt mai putine.

Anonymous said...

O idee foarte buna...depinde cit de multi sint treziti din acest somn adinc sa mai perceapa realitatea...mai alea la romani unde tradarea e ceva genetic...