10 August 2008

Oameni despre care merita sa scriu


Uhm...e bine. Sa spunem. Am concediu pana joi,ceea ce e mare minune pentru mine. Oricum de pe 12 septembrie imi iau adio de la locul de munca si ma pregatesc pentru facultate. A fost experienta necesara, din care am invatat foarte multe si datorita careia am pierdut multe.Insa nu ma plang; ba mai mult,incep sa fiu mandra ca am decis sa intru in campul muncii. Informatiile acumulate ma ajuta deja,deci tot raul inspre bine.

Eu una nu ma asteptam sa fie asa productiv locul meu de munca, insa mi s-a dovedit ca de oriunde intri in contact cu diferite caractere si pozitii sociale, ai ceva de invatat. De aici am prins putere si speranta ca voi reusi sa ma ridic financiar indeajuns de mult incat sa termin facultatea si sa imi platesc chiria.Am o colega la serviciu care desi provine dintr-o familie plina de crime,incesturi, alcool, saracie, a reusit sa lucreze in acest magazin respectat din tara noastra, sa termine o facultate, sa isi cumpere o locuinta a ei(chiar daca a fost cu ajutorul unui credit), etc etc si inca mai are puterea sa lupte si cu problemele de sanatate si sentimentale.

Tot asa, mai am o colega care a ramas orfana de mica,a crescut cu o bunica ce nu statea prea bine financiar si care a murit la scurt timp dupa parintii acesteia. Trecand peste toate aceste obstacole, a facut scoala,liceul,facultatea, a invatat sa se comporte civilizat, a trait in apartamentul bunicii cu putinii bani primiti de la o familie din Italia careia i-a fost mila de ea. Lucreaza de la 16 ani si a avut functii importante in firme cu rezonanta din orasul nostru. A locuit si in Italia, in casa celor care o sustineau cat de cat financiar, a lucrat,si-a strans bani si acum,daca o vede cineva pe strada,are senzatia ca e cel mai fericit om de pe pamant. Asa o vitalitate si o veselie are fiinta aceea in ea, incredibil. Si tocmai pentru ca a fost singura sufleteste, se ataseaza repede de oamenii din jur. Mi-e foarte draga aceasta FEMEIE de 28 ani. O respect pentru puterea de a trece peste toate inconvenientele oferite de viata. Imi da putere prezenta ei si recunosc ca voi duce lipsa zambetului ei zilnic.

No comments: